trarzh-TWenfrdeelitfarues

Gıda Belgelendirme

ISO, EN, IEC, ECO Gıda Belgelendirme

Gıda Belgelendirme

Gıda güvenliği son yıllarda sadece gıda zincirinde yer alan çeşitli işletmeler tarafından değil, insanların bu yönde gittikçe daha fazla bilinçlenmeleri ile birlikte tüketiciler tarafından da fazlası ile dile getirilmektedir ve bugün gittikçe daha öemli hale gelen bir küresel probleme dönüşmüştür.

Gıda güvenliği konusu, genel anlamı ile gıda ticareti kapsamında gıda ürünlerinin her çeşidinin, tarladan masaya, üretim süreçleri dahil olmak üzere, paketleme, depolama, taşıma ve tüm lojistik faaliyetleri ile yakından ilgilidir. Bu kadar taraf olan bu süreçlerde bir yandan bu taraflar arasında bir yandan ülkeler arasında gıda güvenliği konusunda olan ilişkilerin düzenlenmesine ve ortak bir dil yaratılmasına olan ihtiyaç ortadadır. Gıda konusunda yerli ve yabancı kuruluşlar tarafından bazı standartların oluşturulması ve yerli ve yabancı hukuk sistemlerinde bir takım yasal düzenlemelerin yapılması bu ihtiyacın sonuçlarıdır.

Örneğin son zamanlara sıkça başvurulan ve özellikle gıda üretici firmalarını hedefleyen FSSC 22000 Gıda Güvenliği Sistemi standardı, Uluslararası Standartlar Örgütü (ISO) tarafından yayınlanan ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi standartlarının esasları üzerine kurulmuştur. ISO 22000 standardı ise daha önceki HACCP Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları Sistemi standardı esasları üzerine kurulmuştur. Kısaca gıda standartları ve gıda belgelendirme çalışmaları sürekli kendini geliştirmektedir.

Gıda belgelendirme çalışmaları yerli ve yabancı gıda üretici firmaların, perakendeci firmaların ve tüketicilerin talepleri ile gündeme gelmektedir.

Gıda güvenliği konusunda Küresel Gıda Güvenliği Hareketi kuruluşu (Global Food Safety Initiave) uluslararası alanda gıda sektöründe bütünlüğü sağlayan en önemli kuruluşlardan biridir. Bu kuruluş birçok büyük üretim firması, perakendeci firma ve belgelendirme kuruluşunun biraraya gelmesi ile kurulmuştur. Tek bir hedefi vardır, o da gıda güvenliği konusunda çıkarılan standartların ve başvurulan uygulamaların tek bir çatı altında kabul edilebilirliğini sağlamaktır. Bugüne kadar kabul ettiği standartlar arasında şunlar bulunmaktadır: IFS Uluslararası Gıda Standardı, BRC Gıda Teknik Standardı, GlobalGAP Küresel İyi Tarım Uygulamaları Standardı, SQF Güvenli Kalite Gıda Enstitüsü Standardı ve benzerleri.

Bir taraftan yeni teknolojilerin üretilmesi ve gıda sektöründe kullanılması bir taraftan da geliştirilmiş analiz teknikleri ile çok daha hassas ölçüm, test ve analiz çalışmalarının yapılabilmesi yüzünden, yayınlanan standartlar da çok sık aralıklarla güncellenmekte ve yeni standartlar ortaya çıkmaktadır.

Birçok belgelendirme kuruluşları gibi kuruluşumuz da gıda zincirinde yer alan işletmelerin ihtiyaçları paralelinde belgelendirme hizmetlerini, yerli ve yabancı akreditasyon kuruluşlarından aldıkları yetkiye dayanarak, hızlı, güvenilir ve kaliteli bir şekilde vermektedir. Kuruluşumuz, talep eden işletmelere, başlıca şu sayılan standartlar ile ilgili gıda belgelendirme hizmetleri vermektedir:

  • ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi
  • HACCP Kritik Kontrol Noktalarında Tehlike Analizi Belgelendirmesi
  • HELAL İslami Uygunluk Belgelendirmesi
  • ISO TS 13027 Hijyen ve Sanitasyon Belgelendirmesi
  • FSSC 22000 Gıda Güvenliği Sistemi Belgelendirmesi
  • BRC FOOD Gıda Belgelendirmesi
  • IFS Uluslararası Gıda Standardı Belgelendirmesi
  • KOSHER Belgelendirme
  • EN 15593 Gıda Paketleme Ambalaj Kalite Yönetim Sistemi

 

Belgelendirme

Uluslararası kabul görmüş standartlarda denetim, gözetim ve belgelendirme hizmetleri veren firma ayrıca periyordik muayene, test ve kontrol hizmeti vermektedir.

Bize Ulaşın

Adres :

Mahmutbey Mh, Dilmenler Cd, No 2 
Bağcılar - İstanbul, TURKEY

Telefon :

+90 (212) 702 00 00

Whatsapp:

+90 (532) 281 01 42

Arama