trarzh-TWenfrdeelitfarues
EMI Testleri

Bir Elektromanyetik işaretin başka bir elektromanyetik işaretle etkileşimi  Her hangi bir elektronik sistemin elektromanyetik uyumlu olabilmesi için,Çevredeki diğer sistemlerle etkileşime neden olmaması, Diğer sistemlerin neden olduğu elektromanyetik dalgalardan etkilenmemesi, Kendisinin neden olduğu elektromanyetik dalgalalardan etkilenmemesi gerekir.

EMI, elektromanyetik girişim anlamına gelen İngilizce Electro Magnetic Interference ifadesinin baş harflerinden oluşan bir kısaltma olmuştur. Elektromanyetik girişim (EMI), bir elektromanyetik dalganın bir başka elektromanyetik dalga ile etkileşimi demektir. Elektronik herhangi bir sistemin elektromanyetik uyumlu olması için, şu koşulların sağlanması gerekli olacaktır:

  • Çevrede bulunan diğer sistemlerle etkileşime neden olmaması
  • Çevrede bulunan diğer sistemlerin yaydığı elektromanyetik dalgalardan etkilenmemesi
  • Keza kendisinin neden olduğu elektromanyetik dalgalardan etkilenmemesi

Olası bir elektromanyetik girişimin önüne geçmek için, ya bu girişime neden olan kaynağın etkisini en aza indirmek gerekir, ya girişim olan ortamı etkisiz hale getirmek gerekir ya da girişimden etkilenen cihazın duyarlılığını düşürmek gerekir.

Elektromanyetik uyumlu bir sistem tasarım çalışmasının en önemli noktalardan biri olan, bu sistemi elektromanyetik uyumlu hale getirmektir. Yayınlanan uluslararası standartlar ile bir elektronik ürünün tüketicilere sunulabilmesi yönünden elektromanyetik uyumluluk çok önemli bir kriter haline gelmiştir. Bir ürün elektromanyetik uyumluluk koşullarını sağlamış olmuyorsa tüketiciye sunmak mümkün değildir. Günümüzde elektronik sistemlerin ve cihazların tasarımında elektromanyetik uyumluluk artık en önemli kriterler arasında yer almıştır.

Elektromanyetik girişim (EMI) kaynakları iki türlü olmaktadır:

  • Doğal kaynaklar: güneş ışınları, yıldırımlar ve kozmik kaynaklar
  • Yapay kaynaklar: elektromanyetik darbe (EMP), gerçek spektrum kullanıcıları, elektrikli ve elektronik sistemler ve elektrostatik deşarj (ESD)

Elektronik girişim yaratan yapay kaynaklar arasında elektrik makinaları, ark ocakları, enerji hatları ve bilgisayarlar göstermek mümkün olabilir. Düşen bir yıldırımın telefon sistemlerini ve evlerdeki elektronik cihazları bozması, elektrik süpürgesi, saç kurutma makinası ve benzeri cihazların televizyon ekranında karlanma yapması, radyo dinlerken polis telsizlerinin duyulması, mobil telefonların araçların ABS fren sistemini etkilemesi, uçak radar sistemlerinin dizüstü bilgisayarlarından etkilenmesi hep elektromanyetik girişim (EMI) örnekleri arasındadır.

Yetkili laboratuvarlarda birçok elektromanyetik uyumluluk (EMC) testleri yapılmaktadır. Kuruluşumuz da EMC testleri kapsamında EMI test çalışmalarını, ilgili yasal düzenlemelere, yerli ve yabancı kuruluşlar tarafından yayınlanan standartlara ve test yöntemlerine uygun şekilde gerçekleştirmektedir.

Bu arada kuruluşumuz, Türk Akreditasyon Kurumu’ndan (TÜRKAK), TS EN ISO/IEC 17025 standardına uygun şekilde akredite olmuştur ve yapılan test, ölçüm, analiz, kontrol ve muayene işlemleri ve düzenlenen raporlar, özel ve resmi denetimlerde geçerli kabul edilmektedir.

 

Belgelendirme

Uluslararası kabul görmüş standartlarda denetim, gözetim ve belgelendirme hizmetleri veren firma ayrıca periyordik muayene, test ve kontrol hizmeti vermektedir.

Bize Ulaşın

Adres :

Mahmutbey Mh, Dilmenler Cd, No 2 
Bağcılar - İstanbul, TURKEY

Telefon :

+90 (212) 702 00 00

Whatsapp:

+90 (532) 281 01 42

Arama