Genellikle ısı ve sıcaklık kavramları birbirine karıştırılmış olmaktadır. Çok kolay bir örnekle bir kibrit alevi odayı ısıtamaz, fakat sıcaklığı üç yüz derecedir. Buna karşılık bir radyatör bütün odayı ısıtma durumu olabilir, ancak radyatörün dış sıcaklığı 50-60 derece civarındadır. Sıcaklık ölçüm cihazları keşfedilmeden önce insanlar sadece dokunarak cisimlerin sıcak veya soğuk olup olmadıklarını anlaya bilmiş oluyorlardı, yani sadece duyu organlarını kullanarak. Kısaca sıcaklık tahmin edilebilir, fakat ısıyı ölçmek gerekir. Isısı olan cisimlerin sıcaklığı yüksek olur, ısı kaybeden cisimlerin ise sıcaklıkları düşmüş olur. Sıcaklık ölçümünde kullanılan ilk cihazı 1500’lü yılların sonunda Galileo keşfetmiştir. Sıcaklık ölçen cihazlara termometre adı verilmektedir. Bugün kullanılan termometrelerin tamamı suyun donma ve kaynama noktasına göre derecelendirilmiştir. Günümüzde sıcaklık birimi olarak santigrat derece kullanılmaktadır. Uluslararası standartlarda fahrenhayt sıcaklık derecesi de kullanılmaktadır. Buzun erimesi, 0 santigrat derecede veya +32 fahrenhayt derecede olmaktadır. Suyun kaynama noktası ise 100 santigrat derecede veya 212 fahrenhayt derecede olmaktadır.
Çalışma ortamlarında, çalışanları fiziksel olarak etkileyen bir çok tehlike vardır. Bunlardan bazıları gözle görülür olup bazıları da hissedilen fakat bir cihaz olmadan ölçümlenemeyen tehlikelerdir. Bu gibi tehlikelerin oluşturduğu risklerin boyutunu tespit edebilmek ve alınacak önlemleri planlamak için mutlaka ölçüm yapılmalıdır. Yapılan bu ölçümlerin tamamına işyeri ortam ölçümü adı verilir.
İşyeri ortam ölçümleri, çalışma ortamında yapılan ölçümler ve kişisel maruziyet ölçümleri olarak iki bölümde yapılır.n teknik özellikleri, tasarım mühendisleri tarafından belirlenmektedir. Bu özelliklerin içinde, termometrenin doğruluğu da bulunmuş olmaktadır. Daha tasarım çalışmaları sırasında termometrenin kalibrasyon gerekleri de belirlenmektedir. Kalibrasyon işleminin yetkili teknisyenler tarafından gerçekleştirilmesi gerekmektedir.
İnsan vücudu, sıcaklığını belli süreler içerisinde hemen değişim göstermez bir seviyede tutabilme özelliğine sahiptir. Bunun iki nedeni bulunmaktadır. Birinci neden, dinlenme ve çalışma durumunda vücudun metabolik olarak çalışması ve ısı üretmiş olmasıdır. İkinci neden ise, solunum, terin buharlaşması ve ortamın fiziksel koşullarına bağlı olarak ortam ile vücut arasında olumlu veya olumsuz yönde ısı alışverişinin yapılıyor olmasıdır. Özellikle çalışma ortamlarında insanların verimli çalışmaları açısından temel koşul, vücut sıcaklığının normal seviyede tutulmuş olmasıdır. Bu durum termal konfor olarak ifade edilmektedir. Termal konforun sağlanması için havanın sıcaklığı, nemi ve hava akım hızı önemli parametrelerdir.
Kuruluşumuz gaz ölçümleri kapsamında ortam sıcaklık ölçümlerini de gerçekleştirmektedir. Bu çalışmalarda ilgili yasal düzenlemelere, yerli ve yabancı kuruluşlar tarafından yayınlanan standartlara ve test yöntemlerine uygun hareket edilmektedir.Bu arada kuruluşumuz, Türk Akreditasyon Kurumu’ndan (TÜRCERT), TS EN ISO/IEC 17025 standardına uygun şekilde akredite olmuştur.